Sigma-D контакти
карта на сайта
въпроси и отговори
реклама в сайта
 
РЕГИОНАЛНИ НОВИНИ
»   Актуално (1)
»   Бизнес (98)
»   Общество (911)
»   Култура (99)

ТЪРСЕНЕ В НОВИНИ:
ПОКАЖИ НОВИНИТЕ ПО:

дата на публикуване


   Регионални новини » Бизнес ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА   

Трактори „Ламборджини” и нов софтуер за агробизнеса показват в Добрич
Дата: 2008-08-26

Близо 400 български фирми и търговски представителства на чужди дружества участват в 16-то Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него".Панаирът започна днес и ще продължи до 30 август в спортен комплекс "Простор". Експонатите на панаира са изложени на 13 500 кв.метра площ, от които 12 560 кв. м са на открито. 44 процента от участващите фирми предлагат селскостопанска техника.

Гостите на изложението ще видят едрогабаритна и малогабаритна селскостопанска техника, машини и съоръжения за животновъдството, мелиоративни съоръжения, парници и оранжерии, препарати за растителна защита, семена и други продукти. Форумът бе открит от зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов. Гости на събитието са още шефът на ДФ "Земеделие" Атанас Кънчев, членове на комисията по земеделие в НС, депутати, кметове.

Зам.-министър Абазов подчерта, че бъдещето на аграрния отрасъл е в създаването на сдружения на производителите, чрез които ще се постигне гъвкавост на пазара и по-добри цени за продукцията на стопаните. Кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че добричкият панаир е гръбнак на българското земеделие и агронаука.

Много от изложителите ще покажат новости за българския пазар. Такива са колесният трактор "Бюлер 435 к.с.", производство на Buhler Versatile - Канада, тракторите "Кубота - серия "М", нови модели на тракторите "Ламборджини" - производство на SDF Group, френски мотофрези Dori, най-мощният котел за изгаряне на слама "Тайс 500", както и нови софтуерни решения за агробизнеса. Могат да се видят също нови сортове зимен пивоварен ечемик от Института по земеделие в Карнобат.

Източник: Лев.БГ
850

Още новини от категория "Бизнес"
• Представят Регионалната агенция за предприемачество и иновации в Добрич
• Одобриха поемането на общински дълг от 10 милиона лева
• Какво ще стане след преструктурирането на НАП?
• Румънски агробизнесмени гостуват в Добрич
• Шефът на "Фарин" ще съди България в Страсбург?
• Почват проверки за нелегални работници
• Отпускат на земеделците 100 млн. лв.
• Само регистрираните по ДДС вече ще продават цигари
• Данъчните ще проверяват и по празниците
• Пазарът на недвижими имоти замря


към всички новини от категория "Бизнес"
ОБЯВИ
  Последни обяви
  Категории
  Публикувай обява
 
ФИРМЕН КАТАЛОГ
  Ново в каталога
  Директории
  Включване